IPhone-FRI

Her i huset prøver vi noget nyt pr. dags dato. Mobil-FRI-tid!

Bella sagde forleden dag til mig, mens vi sad og legede “moar, kan du lige lægge telefonen ned? Vi leger!”, mens hun kiggede på mig med sine smukkeste tivoli-øjne, hun har arvet fra sin far. Jeg skulle jo lige tjekke Instagram eller Facebook for 124. gang…

WOW – sikke en mavepuster og øjenåbner!!

Ikke nok med det.. Instagram, Facebook, Twitter, you-name-it bliver tjekket i et væk. Ikke kun herhjemme, men også når vi er ude sammen med de mennesker jeg elsker allerhøjst.
Jeg fik snakket med min søde venindes mor, som også er min chef og et af mine forbillede som mor. Hun gav mig nogle super gode råd, som nu skal i brug.

Derudover er jeg også faldet over denne artikel, der giver konkrete gode råd til at komme over din “mobil-afhængighed” og få mere kvalitetstid med sine børn.

1. Vær bevidst om, at det er dit ansvar som forælder at være det gode eksempel. Hvis du viser børnene, at det er okay at sidde med en smartphone, tablet eller computer i tide og utide, så er det svært at brokke sig over, at de også gerne vil gøre det.

2. Læg en fælles strategi i familien for, hvordan I gerne vil omgås jeres gadgets. Hvordan vil I gerne have, at kulturen er i familien? Og stemmer den overens med, hvordan den rent faktisk er? Børn helt ned til to-tre år kan godt ytre sig – de kan sagtens sige, hvis de synes, far taler for meget i telefon

3. Sæt telefonen på lydløs, indtil børnene er kommet i seng, så den ikke forstyrrer den sparsomme tid, de fleste forældre har med deres børn på almindelige hverdage.

4. Hvis det ikke er muligt, så lav en regel for dig selv om, at du ikke tager telefonen eller besvarer sms?er midt i, at du taler eller leger med dit barn. Gør det, I er i gang med, færdigt, så barnet ikke føler sig nedprioriteret. De fleste samtaler eller beskeder kan godt vente fem minutter eller en halv time.

5. Indfør gadget-fri dage i familien. For eksempel hver tirsdag og torsdag.

6. Lad være med at have telefonen på dig hele tiden. Lad den blive hjemme, når I er på legeplads, går tur i skoven eller laver noget andet sammen som familie. Så bliver du ikke draget af den ? ofte er det lidt for nemt lige at fiske den op af lommen, hvis det bliver kedeligt at stå og skubbe en gynge. Men børnene bemærker straks, at din opmærksomhed er væk.

7. Hvis du i bund og grund synes, det er dødssygt at gå på legeplads, så find på noget andet at gøre sammen med dine børn. Chancen for en succesfuld dag med udbytterigt samvær stiger, hvis både børn og voksne har det skægt.

8. Sænk paraderne, og engagér dig, når du er sammen med dit barn. Bare 10 minutters ægte nærvær kan betyde alverden for dit barns selvfølelse.

Her på Vejgaard-Slottet bliver 3, 5 og 6 indført med det samme!

I min søgen omkring emnet faldt jeg over disse artikler. Denne beskriver hvordan barnet ikke føler, at det er værd at være sammen med. Denne beskriver hvordan et går ud over børnenes selvværd, når forældrene tilbringer tiden med hovedet i skærmen. De rammer lige i hjertet.

Jeg er ihverfald i chok.. Fordi jeg selv kan nikke genkendende til det – og min allervigtigste lille person skal ihvertfald ikke  føle, at hun ikke er værd at være sammen med!!

Så der er nye tider på vej…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>